Medlemsutskick nr 4, 2022
Varmt välkomna tillbaka efter semestern!
Hoppas din semester varit bra! Det händer som alltid mycket inom coachingvärlden och vi vill dela med oss av detta till alla våra medlemmar!

ICF Global styrelse kommer till Sverige 29 september
Vi välkomnar fyra representanter från ICF Globala styrelse till Stockholm. Dessa fyra representerar ICF Professional Coaches och anordnar ett event i samband med Personal & Chef mässan i Stockholm. Eventet äger rum den 29 september 2022 klockan 13.30 – 15.30 på Viktoria Tower – konferenscenter (bredvid Kistamässan). ICF medlemmar i samtliga nordiska chapters är inbjudna till eventet. Det kommer att hållas presentationer och interaktiva diskussioner som täcker följande områden:

  • ICF Professionella Coaches – Global Strategi
  • Hur den globala strategin kommer att påverka de lokala chapters
  • Medlemstillväxt genom de lokala chapters
  • Hur du effektivt positionerar din coaching-praxis på marknaden

En separat inbjudan har gått ut till samtliga medlemmar via mail via vårt bokningssystem Confetti den 17 augusti, där länk till anmälan finns. Hittar du inte detta hos dig så hör av dig. Notera antalet platser är begränsade, anmälan skall ske senast 12/9.

Två roller att söka inom ICF Sverige: ICF ordförande samt certifieringsansvarig
Du har väl inte missat att det nu finns möjlighet att söka rollen som ordförande för ICF Sverige? Mer information om annonsen finns här

​​​​​​​Sista ansökningsdag är den 2p9 september. Välkommen med din ansökan om du är intresserad av att engagera dig och leda styrelsens arbete framöver, med den grund vi skapat under senaste året! Extrastämma för val av ny ordförande kommer under hösten och kommuniceras separat.

Vi söker också en certifieringsansvarig. Susanne Blomberg som har varit ideellt ansvarig i ca 10 år för detta område vill lämna vidare stafettpinnen och inleda en process för succession av detta område. Har du passion för certifiering, brinner för frågan att guida och hjälpa dina ICF coach-kollegor att navigera rätt i olika frågeställningar samt vara ansvarig ”örat mot rälsen” när ICF Global vidareutvecklar/anpassar certifieringen framöver och uppdaterar den informationen på svenska i våra olika medier! Då är du rätt person. Maila och visa ditt intresse redan idag till: lena.asplundsander@coachingfederation.se, senast 30/8.


Coachcirklar

Välkommen att anmäla dig till höstens coachcirkel som enbart är öppen för våra medlemmar i ICF Sverige. Om det finns önskemål så kommer vi även att dela cirklarna in med engelska respektive svenska som språk. Sista anmälningsdag är 25 augusti. Läs mer på och anmäl dig på


Ny podd – hur vill du som medlem ha det och din feedback för framtiden

För ICF Podden som Anna Sanderoth Vilkas och Dennis Larsson drivit under ca två år så söker vi även här intresserade som vill driva detta vidare men också input på hur denna ska se ut i framtiden. Vi tror att ICF podden kan vara en bra kanal för information och kommunikation att sprida coaching som verktyg, yrke och olika strategiska samarbeten. Hur vill vi som medlemmar ha det i framtiden? Vi håller på att forma framtidens podd – Tips, idéer är välkomna. Svara på vår enkla enkät på 3 frågorEnkäten är anonym och svar önskas innan den 30/8.


Viktig information för dig som ska upp för omcertifiering

För de som erhållit sin certifiering juni 2019 eller senare så är det den månad då certifieringen erhölls som gäller för omcertifiering tre år senare. För de som erhållit sin certifiering i maj 2019 eller tidigare är det fortsatt 31/12 som gäller. Är du osäker, har frågor eller behöver mer information maila då Susanne Blomberg ansvarig för certifiering.


Färsk statistik kring coaching

När medvetenheten om professionell coaching fortsätter att växa globalt ger 2022 ICF Global Consumer Awareness Study – vår senaste och största globala kundstudie hittills – insikter i kundernas uppfattningar och behov. På uppdrag av ICF och utförd av PricewaterhouseCoopers (PwC), är detta ICF:s fjärde kundstudie och den innehåller 30 727 svar från 30 länder. Hela studien är tillgänglig gratis för ICF-medlemmar och kostar $30 USD för icke-medlemmar.

En övergripande svensk sammanfattning finns på ICF Sweden Chater Chapters Facebook resp. LinkedIn sida:


Ladda ned guiden beställarkompetens

Att vi under 2022 fokuserat med kraft på att externt kommunicera att stärka coaching som profession och förhoppningsvis har det inte gått någon medlem förbi. Styrelsen utvecklade en guide under 2022 som omfattade att ”utbilda” beställare av coaching. Har du ännu inte laddat ner guiden, gör det gärna. Och dela gärna vidare länken till kunder!  

Mässan Personal & Chef 28–29 september
ICF Sverige är på plats i år igen med ett härligt team! Kom och träffa oss i vår monter, mingla med dina coach-kollegor. Kom och lyssna på oss när vi är på scen. Vi har bjudit in Företagarnas expert inom upphandling Magnus Johansson samt Upphandlingsmyndigheten expert Anna Larka. Från styrelsen kommer Lars Lagerstedt facilitera och Malin Avalon Engquist representera ICF Sverige och vi fokuserar just på beställarkompetens, upphandling och inköp av coaching tjänster.

Mässan är kostnadsfri och du är välkommen att använda vår egen ICF länk för både din egen registrering samt att skicka vidare till dina kunder om du vill marknadsföra och bjuda in:

Exempelmall för Coaching överenskommelse – avtal. Att ladda ned kostnadsfritt för ICF-medlemmar
Under 2022 har vi utvecklat en exempelmall för avtal inom coaching. Har du ännu inte laddat ner din exempelmall för avtal, så hittar du denna i inloggat läge på ICF Hemsida.

ICF Global rekryterar ledamöten till ICF globals sex separata ”Family-organizations” inom Ecoystemet
Under hösten kommer du som medlem få fler mail från ICF Global kring nyval. ICF Global söker ledamöten till respektive styrelser. Som ICF global kallar det ICF Ekosystem. I Sverige har vi bara en styrelse för samtliga av dessa sex ”Family-organizations” inom Ekosystemet och ICF Sverige har under 2022/2023 anpassar styrelsen och vårt arbetssätt utifrån Globals strukturer med roller, ansvar och processer. Läs mer hur vi arbetat 2021/2022 och framtiden

Information till samtliga volontärer som har ICF-mailadresser
Har du tilldelats en ICF-mailadress är det viktigt att du också ansvarar för att checka av din mailadress alt. lägger en vidareförmedling till din privata adress som indikerar att du fått mail till din ICF-adress. Önskvärt är att svara inom 72 timmar. Just nu har samtliga som är volontärer fått en inbjudan till sin ICF-mailadress kring ICF Global event samt en lunchinbjudan den 29/8… hoppas vi ses!

Sist men inte minst – din delaktighet på ICF i dina sociala medier
Under året har vi jobbat med att dela och publicera material i våra olika kanaler på främst Facebook och Linkedin. Vi är evigt tacksamma att om du som medlem tycker ett inlägg är bra vill dela med dig av det till ditt nätverk. På det viset ökar och sprider vi budskapet om ICF och coaching.


Vi önskar dig en fin coachande arbetsfylld höst!

Styrelsen ICF Sverige