Sommarsemestern är den tid på året som ger bäst möjlighet till eftertanke och reflektion.

När du bestämt dig för att välja en ny riktning i livet, oavsett om det gäller din karriär, dina relationer eller din hälsa är professionell coaching en tillgång som ger dig möjlighet att skapa bättre förutsättningar att lyckas.

Sommaren är fantastisk på många sätt. Jobbstressen tar en paus, det är grönt, varmt och skönt, vattnet går att bada i och det luktar grillat i vart och vartannat gathörn.

Dessa korta härliga stunder av fullständig harmoni ska du förstås njuta av till fullo. Bli inte förvånad när tanken slår dig, ”tänk om vi alltid hade det så här”. Helt plötsligt börjar en mängd andra frågeställningar dyka upp från ingenstans.

För att ta några vanliga exempel:

  • Lever jag verkligen det liv jag vill leva?
  • Är mitt jobb rätt för mig?
  • Är jag rätt för mitt jobb?
  • Hur är det mellan mig och min partner egentligen?
  • Hur ska jag bära mig åt för att komma i form för beach 2018?
  • Hur ska jag hinna med alla projekt jag skjutit upp till semestern?
  • Hur ska jag hinna träffa alla vänner och släktingar jag vill träffa efter att jag har träffat dem jag måste träffa?

Helt plötsligt sitter du där med huvudet fullt av tankar hur det borde vara och ett konstaterande att det inte stämmer överens med hur det verkligen ser ut.

Samtidigt känner du att du ska inte klaga, det finns dem som har det värre – och det har du helt rätt i. Det finns alltid dem som har det värre, och att klaga är inte en framgångsfaktor.

Men du ska heller inte nöja dig med en situation där du inte känner dig tillfreds. Och här kommer det fina i kråksången: du behöver inte göra det, oavsett om det handlar om din karriär, din hälsa eller dina relationer.

Visserligen kan du fortsätta som du alltid har gjort och hoppas att situationen löser sig av sig själv. Vissa situationer gör faktiskt det. Men det brukar ta lång tid.

Alternativet är att faktiskt bestämma dig för hur du vill att din situation ska lösas och jobba för att nå det målet. Det kan också vara lite jobbigt till en början men går lättare när du känner att du är på väg dit du vill.

Det är när du bestämt dig för det andra alternativet som en professionell coach kan vara bra att ha till hands. Vi använder oss av samtalsmetodiker som hjälper dig att komma till insikt om dina värderingar, dina möjligheter och dina hinder. När du fått de insikterna har du alla möjligheter att sätta tydliga mål och delmål och utifrån dessa skapa en handlingsplan för att nå dit du vill.

Inom ICF Sverige finns coacher som är utbildade och erfarna inom såväl karriärcoaching som hälsocoaching och livscoaching. Dessutom finns ett etiskt regelverk som vi följer och ett etiskt råd som säkerställer professionaliteten ibland oss.

Du har möjlighet att söka en coach med de kvalifikationer du eftersöker eller som finns nära där du bor.

Så går du i funderingar att förbättra ditt liv på ett eller flera plan – tveka inte. Skriv ner vad som är viktigast för dig att ta tag i och kontakta en av oss redan nu.