En gång om året anordnar ICF Sverige en nationell konferens under namnet Stora Coachdagen, en öppen konferens för alla intresserade av coaching, ledarskap och utvecklingsarbete. I år går den av stapeln den 11 november i Stockholm och temat för året är trendspaning och inspiration.

Vad händer i branschen? Vart är vi på väg? Vad kommer AI att spela för roll för hur vi leder och rekryterar och hur bygger vi de team som är så avgörande? Förutom ett brett fält av föreläsare finns förstås utställare att mingla runt bland och också en matchningsarena för den som är nyfiken på vad coaching kan innebära för just dig och vill ha chansen att prova tillsammans med en professionell coach.

Dagens föreläsare utmanar och inspirerar var och en inom sitt fält. En av nordens mest anlitade föreläsare Christer Olsson lyfter samarbete. Allt fler känner sig otillräckliga och ensamma. Hur hittar vi tillbaka till det ömsesidiga beroendet – i gruppen och inom organisationen? Dagens utmaningar kräver mer samarbete än vi är tränade i och vana vid. Vi kommer av en mängd olika skäl behöva använda varandras kompetens och samarbeta – ingen kommer att ensam ha all den kunskap och kompetens som behövs i vår komplexa värld – vad betyder det för hur vi kommer att organisera oss?

Kring teamarbete talar även internationellt verksamma teamcoachen Peter Hård. Bara för att vi sitter i en ledningsgrupp eller kallar oss för ett team är många grupper inte team utan just grupper. Skillnaden på grupp och team kan innebära 20-50% effektivitetsförbättring och Peter kommer att dela med sig av hur en teamcoach arbetar med resan från arbetsgrupp till högpresterande team.

Morgan Michael Bailey, fil.dr och coach från San Francisco, lyfter utmaningarna kring att göra kraftfulla framtida ledare av ingenjörer. Ofta befordras duktiga tekniker och ironiskt nog då in I att göra något helt annat, att leda och hantera människor. Hur skiftar man från tekniskt problemlösande till lösningsfokus. Dr Bailey visar på hur nyckelelement i ett ingenjörstänk kan omformas för att öka teameffektivitet genom att kombinera systemtänk med emotionell intelligens.

En annan sorts intelligens är den artificiella, AI. Under dagen träffar vi Tengai, den fördomsfria rekryteringsroboten tillsammans med Elin Öberg Mårtenzon, visionären och rekryteringspionjären som drivs av att utveckla spännande lösningar för rekryterings- och HR-branschen. En efterfrågad och uppskattad föreläsning där de mitt ibland föreläsningar runt om i välden (senast på stora event i Austin,Texas och Paris) ger oss en glimt av hur AI tar plats bredvid oss i arbetsrummen.

AI får allt större potential att ersätta människan i en rad olika roller och arbetsmoment, samtidigt som det medför fantastiska möjligheter för mänskligheten. Vad händer om vi adderar AI? Hur kan vi designa det AI som formar oss? Kring det öppnar Helena Blackbright dagen. Helena är doktorand i Innovationsledning, projektledare på Automation Region, och medgrundare till AddAI som i vår blivit nominerat till Sophiastipendiet. Utifrån sitt perspektiv på digitalisering och AI särskilt, säger hon, – ”Jag tror att vi kanske står inför mänsklighetens största utmaning, jämte klimatet”.

Välkommen att under ledning av supermoderatorn Trine Grönlund tillsammans med andra engagerade deltagare spana på framtiden, se nutiden och reflektera kring vad det betyder för oss. Trendspaning och inspiration – vi ses på Stora Coachdagen!

Anmäl dig här om du inte redan har din biljett. – sista anmälningsdag 28 oktober!