Under Måndagen i Almedalen deltog ICFs ordförande Marie-Louise Falk i Hjärta, Hjärna & Cashs mingel och lyssnade på hur deras modell möter framtidens utmaningar. Hjärta, Hjärna & Cash är en organisation som arbetar för entreprenörskap och social innovation genom att investera kapital och kompetens i människor och företag som driver samhällsutveckling.

I ett föränderligt samhälle är vi coacher ofta en spelare i teamet runt förändringsledarna och det är intressant att möta andra modeller och inspireras av nytänk som när Företaget Rent a plagg i Åre hyr ut kläder för fritidsaktiviteter du använder bara en vecka om året eller Quisser som hjälper företag i tredje världen med deras arbetsskyddslagar och rättigheter som de inte vet att de har säger Marie-Louise.

I coaching förenas ofta hjärta och hjärna i personliga visioner och handlingsplaner, coachens roll är att stötta processen när kunden börjar vara den förändring de vill se i världen, oavsett om det är i det stora eller i det lilla. Att möta vardagens uppgifter med ett nytt anslag kan göra stor skillnad i utfall, att våga tänka och agera utanför de gängse tankebanorna kan vara det mest lönsamma sättet att möta en utmaning. ICF står för kvalitetssäkrad coachning när samhällsutveckling skapas.

Lena Gustafsson