Hej!

Jag som skriver detta är ICF Sveriges nya ordförande Monica Poshman och jag tänkte börja med några ord från mig efter de första tre veckorna i uppdraget.

Jag är förbluffad och imponerad över allt gediget arbete som sker bakom och framför kulisserna i denna förening. Mycket engagemang och arbete för att göra det bästa för er medlemmar. Det är ett stort nätverk att ta del av, samarbete med de andra Nordiska chapters, diskutera frågeställningar med vår Regional Manager för EMEA som sitter i Sydafrika och intressanta diskussioner i styrelsen om våra planer framgent.

Vi hälsar även André Högevoll välkommen en ny styrelseledamot. Han började samtidigt som mig i slutet av November och kommer arbeta med området Marknadsföring & Kommunikation.

Snart är det jul och nyår och vi lämnar ett produktivt och händelserikt år bakom oss. Jag hoppas att ni känner detsamma för er verksamhet och det ni väljer att lägga er tid på.

Vi i styrelsen vill passa på att tacka alla er volontärer för ert fantastiska arbete under året! Ni är guld värda!

Vi vill också rikta ett stort tack till er som slutar, vissa av er har hjälpt till i föreningen under ett decennium. TACK!

Och självklart tackar vi er medlemmar för att ni driver coachingen framåt i Sverige som medlemmar och utövare!

– Monica Poshman

Volontärsöverenskommelse & Volontärsbehov
Volontärsöverenskommelsen som har arbetas med under året är nu godkänd av styrelsen.

Vi är jätteintresserade av fler volontärer, även om du inte har så mycket tid över så finns det alltid saker du kan bidra med. För genom arbete i ICF så bidrar du även till dig själv som coach och till andra, att synligöra, lyfta och få ICF coacher att vara ett självklart val hos arbetsgivare och privatpersoner när de vill förflyttas framåt.

Så välkommen med din ansökan som Volontär till info@coachingfederation.se!

Fortbildningar 2022 – succé!

Vi har totalt genomfört 11 fortbildningar on-line i år och vi har haft ett stort deltagande från medlemmar men även från icke-medlemmar. Fortbildningsprogrammen har varit mycket uppskattade och fått ett högt snittpoäng, 4,6 av 5. En person som deltagit vid alla tillfällen har kunnat få 14,5 CCE-poäng och 5,5 RD-poäng för dessa.

Under 2023 kommer vi fortsätta med kärnkompetenser, psykologi och företagarfrågor. Nytt är att vi kommer lägga en större betoning på Teman, dvs. specifika kompetensområden inom coachningen, såsom Ledarskap, Teamcoachning, Hälsa och välmående, Karriärcoachning, Certifieringsregler och Coaching Supervision.

ICF Podden 2023!
Vi har just tagit beslut på hur vi ska producera podden och vilka som ska driva den. ICF podden kommer produceras professionellt framgent och de som håller i den blir Birgitta Harberg och Anna Grassotti. Birgitta driver idag en podd, är coach och strategisk förändringsledare inom kommunal sektor. Anna har bakgrund från stora produktioner, stor kunskap att moderera på på större scener. Båda två är vana att utveckla manus och sätta upp bra möten för poddar.

Vi siktar på 5-6 podder per år och de kommer utgå ifrån våra tematiska områden för 2023 som är Teamcoaching, Karriärscoaching, Coaching Supervision, Ledarskapscoaching, Hälsa-och Välmåendecoaching

Fulltalig valberedning

På det extra årsmötet som hölls den 22:a november så röstades Mikael Laweby in i valberedningen och det är vi tacksamma för. Nu har vi tre starka och erfarna coacher i valberedningen där även Maria Gunnarsson och Barbara Wennheden är med sedan tidigare.

Års-och medlemsmöte 2023

Boka in 18:e april i kalendrarna redan nu! Då genomförs Årsmötet och i samband med det även medlemsmötet. Vi kommer efter helgerna börja planera för detta och återkommer när vi har mer detaljer.

Strategi 2023
Vi har just tagit beslut på den övergripande strategin 2023. Vi kommer presentera mer på årsmötet men vi kan här förmedla att följande teman i strategin har beslutats:

Att vara Certifierad Professionell Coach och ha Professionell Coaching som profession
Vi jobbar utifrån tematiska områden inom Kunskap & Utveckling (se områden längre upp)
Beställarkompetens -fortsättning från 2022
Vi arbetar tillsammans mellan arbetsområden för att skapa synergieffekter

Uppmaning – coachar du en känd person?

Om du gör det så får du jättegärna uppmuntra till att klienten delar med sig av sina erfarenheter och sin förflyttning genom att ha en ICF coach. Kanske ett inlägg, en intervju, podd, filmsnutt eller liknande. Det är bra att vi använder oss av berättelser om klienter som tycker coaching är värdefullt så syns vi mer.

Hör gärna av dig om din kända klient vill vara med!

Saknar du något? Tips till föreningen?
Är det något som du som medlem saknar eller villl tipsa om så är du välkommen att höra av dig till info@coachingfederation.se.

 

Vi önskar dig en fin Jul och Ett Gott Nytt År!
Styrelsen ICF Sverige