Träffa vår huvudsponsor under Stora Coachingdagen, Leapfrog, med ägaren Catharina Linnet i spetsen.

Hej Catharina!
Vad fick er att vilja vara huvudsponsor?
-Det känns som en självklarhet – vi uppskattar enormt mycket det arbete som ICF Sverige gör – som sker helt på volontärbasis. Det är helt fantastiskt tycker vi. Vi delar ICF värderingarna runt kvalitet och professionalism och tillsammans hjälps vi åt att upprätthålla just det i vårt coachyrke. Vi är verkligen stolta över att vara huvudsponsor.
Vi lever i en föränderlig tid. Vad gör ni för att hänga med i utvecklingen på Leapfrog för att ligga i framkant?
– Företaget startades av Håkan Schyllert som är en av våra förebilder inom coaching i Sverige och för ett par år sedan tog jag över verksamheten där jag fortsätter vårda och utveckla denna pärla (Leapfrog) med varmaste hand.
Vi vidareutvecklar löpande vår Grund- och Fördjupningsutbildning som varit med oss länge. De senaste två åren har vi även fokuserat på att hitta formen att erbjuda en Teamcoachutbildning av högsta kvalitet. Vi är mycket nöjda med det upplägg vi jobbat fram där vi nu erbjuder en Teamcoachutbildning i två steg. Fullföljandet av bägge stegen uppfyller kraven från ICF vad gäller utbildningstid samt Supervision för att deltagare ska kunna certifiera sig som Teamcoach hos ICF, en s.k. ACTC.
Vi jobbar också med att stötta coacher i att förstå hur vi kan ta oss an den teknikutveckling som väller in – vi kallar det CoachTechLab som är ett spännande komplement i coachingen. Vare sig vi gillar det eller inte kommer vi behöva ta hand om och hänga med på något sätt, för det händer och det händer nu – något som vi tycker är otroligt intressant och viktigt. Vi är övertygade om att, om vi som kan coaching också lär oss mer om tekniken, kan vi vara med och driva utvecklingen åt ett sunt håll. Leapfrog har en gedigen historia där vi funnits på den svenska marknaden i drygt 20 år och vår ambition är och har alltid varit att leverera utbildningar med högsta tänkbara kvalitet. Vi är mycket aktiva i vår vidareutveckling, både utbildningsmässigt och också erfarenhetsmässigt så att vi som utbildar och mentorerar alltid gör det från en erfarenhet som är baserad på verklighet och som är ”fräsch”.
Sedan vill jag också passa på att nämna vår utbildningslokal på Långholmen i Stockholm där vi ofta får höra är som en oas för lärande – den är vi mycket stolta över och det är just det som vi vill erbjuda – bästa tänkbara förutsättning för en läroresa som skapar minne och kunskap på riktigt.
Vad vill du skicka med till dem som ska gå på Stora Coachingdagen?
– Jag tror och hoppas att vi får en härlig dag med glädje och stärkt självkänsla som coacher. ATT vi skapar värde i samhället finns ingen tvekan om men tyvärr märker jag då och då att många kan känna sig ensamma i ”sin vardag” och tappa bort tron på sig själva som coacher. Jag hoppas att den här dagen ger nya tankar och idéer hur vi kan fortsätta ta tillvara på den potential vi har tillsammans. Skapa mod att göra något man drömt om, få kraft i att ta sin coaching vidare, bli nyfiken på vad som är härnäst – det kollegiala i vårt yrke är centralt och vi blir så mycket klokare tillsammans. Det är ju också en av det coaching filosofin bygger på.
Som coachutbildare och coach vad ser du själv fram emot att få med dig från Stora Coachingdagen?
-Det är att få möjlighet att träffa andra med passion för coaching – låta mig bli inspirerad av andra goda coachkollegor och också förhoppningsvis inspirera på något sätt. Den här dagen representerar jag också Etiska kommitéen där jag tillsammans med en mycket god coachkollega, Ann Kellheim från CoachMastery, kommer få sprida kunskap om etik som är en självklarhet i professionell coaching. Det brinner vi för i Etiska kommittén för vi vet att det är viktigt för att upprätthålla den position professionell coaching har i samhället.
Vad är det inte alla vet om dig?
– Jag är utbildad elektroingenjör och har arbetat som förändringsledare. Det var i denna roll jag upptäckte kraften i coaching. Jag är bland annat coachutbildad mig på Leapfrog. Faktum är att jag under Fördjupningsutbildningen var bosatt i Sydafrika och åkte hem inför varje modul. Sedan är jag en riktig nörd på husrenovering. Jag har helrenoverat tre hus. Puh. Det har varit utmannade. Sedan är jag som folk är mest. Jag gillar utförsåkning, vattensport och att påta i trädgården.
Jag är riktigt taggad för Stora Coachingsdagen och har fått återkoppling från många deltagare som är sugna på att träffas, prata coaching, tanka glädje, energi och få en nytändning.
Vi tackar Catharina för pratstunden. Vi ses väl på Stora Coachingdagen den 13 maj. Du bokar din biljett här: https://icf.confetti.events/stora-coachingdagen-2024/